KREATIVAN DIZAJN 9 – REDIZAJN SUVENIRA BEOGRADA

Poziv mladima za učešće na besplatnim radionicama

grafičkog i produkt dizajna u toku letnjeg raspusta

UK Parobrod,  Cvijeta Zuzorić, Kalemegdan, Muzej Grada Beograda

od 11 do 15h

25.06. – 09.07.2014.

 plakat-leto-2014

Projekat KREATIVAN DIZAJN 9 – REDIZAJN SUVENIRA BEOGRADA je besplatan program neformalne edukacije talentovanih mladih kroz kulturu i umetnost, na uzrastu od 15 do 19. godina, koji se odvija u periodu od 12 dana, od 25. juna do 9. jula 2014. god., a odvija se u Ustanovi kulture Parobrod, na Kalemegdanskoj tvrđavi (Sahat kula, Rimski bunar, Barutni magacin, Nebojšina kula), u Vojnom Muzeju, Muzeju Grada Beograda. Program obuhvata interdisciplinarne radionice tradicije čiji je cilj redizajn savremenog suvenira Beograda.

 

Ako te interesuju kulturna tradicija, crtanje, savremeni grafički i produkt dizajn i digitalne tehnologije, putem istraživanja na terenu i uz Internet, imaćeš priliku da kreiraš nova grafička rešenja za suvenirske proizvode koji će predstavljati Beograd. Bićeš u prilici da saznaš mnogo toga o istoriji Beograda i da svoje vizuelne radove plasiraš u formi plakata i kataloga na grupnoj izložbi koju ćeš zajedno sa drugarima sa kursa da organizuješ u Ustanovi kulture Probrod. Predavači su stručnjaci iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, grafički dizajneri, istoričari umetnosti, arhitekte, kustosi.

 

U prijavi dostaviti: ime, prezime, godište, škola, razred, kontakt telefon, email, FB profil, kratko motivaciono pismo do 300 reči kojim se predstavljaju veštine koje poseduju kandidati kao i motiv za učešće u projektu. Prednost imaće mladi koji se aktivno interesuju za crtanje, grafički dizajn i kulturno nasleđe.

 

Prijavljivanje putem email-a: umetnicki.trening@gmail.com do 23. juna 2014.

 NAPOMENA:

USPELI SMO DA PREKO JP TVRDJAVA BEOGRAD i MUZEJ GRADA BEOGRADA nabavimo BESPLATNE grupne karte! U slucaju potrebe za druge institucije, polaznici placaju sami ulaz.

 

Prijavljivanje do 23. juna:

umetnicki.trening@gmail.com, 060/0227180

FB Grupa: Kreativan Dizajn

Sajt: kreativandizajn.wordpress.com

 

Partneri u projektu: ULUS, Udruženje građana KOD i Ustanova kulture Parobrod.

Podrška: Sekretarijat za sport i omladinu Beograda

Autorka projekta: Gabriela Vasić, mr slikarstva

 

 

About KOD

Udruženje građana KOD je društveni servis koji inicira, podstiče, stvara, organizuje, koordinira, podržava i sprovodi sve akcije koje doprinose formiranju stabilnog i pravednog društva koje obuhvata ugrožene grupe, osobe u nepovoljnom društvenom položaju, kao i osobe sa invaliditetom, posebno mlade i žene bez stalnog zaposlenja. KOD organizuje neformalno obrazovanje dece i mladih na polju umetnosti i zanatstva i ima svoj galerijski program. Galerija ALT je program KOD-a koja promoviše društvenu i kulturnu kritiku kroz savremene umetničke prakse i dizajn, godišnje nagrade studenata likovnih umetnosti, uključujući i bazare rukotvorina. Association of citizens CODE a social service that initiates, stimulates, creates, organizes, coordinates, supports and implements all actions that contribute to the formation of a stable and just society which includes vulnerable groups, people in disadvantaged social position, and persons with disabilities, especially youth and women without permanent employment. CODE organizes non formal art&craft education of kids and youth and has its gallery programs. Gallery ALT is a program of CODE which promotes social and cultural critiques through contemporary art practices and design, annual awards of visual art students, inclusive handy craft bazaars.

One comment

  1. KOD

    Reblogged this on K.E.K.S. Studio and commented:

    Besplatne radionice za mlade od 15 do 19 godina za letnji raspust!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: